Family Manager på heltid till en familj med ett barn på 12 år

Vi söker nu en spansktalande, ansvarsfull, självständig och initiativtagande person som vill vara spindeln i nätet för en familj och koordinera vardagen. Ca 30-50% av tiden är att ta hand om familjens dotter på 12 år. Skjutsa och hämta på aktiviteter, hjälpa till med läxor, laga mat till henne, och finnas till hands. Resterande del av tiden är man den huvudansvariga personen för hemmet och hushållet. Familjen har flera bostäder, family managern kommer oftast arbeta från familjens hem i centrala Stockholm, men kan ibland arbeta från deras sommarställe som ligger ca en timme från Stockholm med bil, nannyn behöver också kunna resa med familjen upp till 4 veckor per år, främst för arbete från deras hus i södra europa. 

Huvudansvar för städning ingår ej i tjänsten, familjen har separat hjälp till det, men alla andra uppgifter som förekommer i ett hushåll, det kan vara både praktiska och administrativa uppgifter. Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma:

– Utföra ärenden

– Lämna/hämta kemtvätt

– Se till att det är ordning och reda i hemmet

– Organisera skåp/lådor och hålla efter

– Ta hand om disk och hålla ordning i köket på en daglig basis

– Vid behov hjälpa till med tvätt

– Om man upptäcker något som behöver åtgärdas i hemmet exempelvis en trasig diskmaskin, lampknapp etc. Kontakta hantverkare, möta upp och visa problemet och se till att det åtgärdas.

– Hålla kontakten med städfirman och andra tjänster och meddela schema, extrauppgifter, avbokade dagar etc.

– Ta emot leveranser

– Assistera familjen vid bjudningar

– Matlagning till dottern (Och till familjen och eventuella bjudningar om personen är bekväm med det, men det är ej ett krav)

– Inköp, mathandling

– Ta skräp till återvinningen

– Ta bilen för däckbyte/besiktning

– Gå ut och gå med hunden. (Familjen har en liten hund.)

– Ta hand om hunden om familjen är bortresta

– Ta hunden till veterinären

– Beställa saker, boka biljetter etc.

Som person behöver du vara pålitlig, initiativtagande och självgående, ständigt ligga steget före och ta tag i saker som du ser behöver göras, eller kommer behöva göras och hålla familjen informerad. Du behöver vara prestigelös och trivas med att arbetet är flexibelt, ser olika ut från vecka till vecka och att både schema och arbetsuppgifter varierar. Du gillar att ha ordning och reda, att skapa struktur i ditt arbete som innebär att ha flera bollar i luften samtidigt. Du behöver vara trygg i din roll att arbeta med barn, kunna vara en extra vuxen i familjen som finns där för dottern, men också kan sätta gränser när det behövs. Du har möjlighet att arbeta diskret och vet skillnaden mellan att vara personlig och privat i din kommunikation, både i fråga om dig själv men också i samtal med familjen. Det är mycket viktigt att du respekterar familjens integritet och förstår att detta är en tjänst med tystnadsplikt kring alla delar av arbetet. Då och då om familjen reser kan du behöva sova över på arbetet och stanna med enbart dottern i Stockholm under några dagar och då finnas tillgänglig dygnet runt. Familjen kommer också då och då behöva hjälp med att ha hand om hunden några dagar eller en vecka då de är bortresta. 

Schemat kommer som tidigare nämnt att variera från vecka till vecka men familjen har generellt möjlighet att ge schema på månadsbasis. Tjänsten kommer även innefatta arbete på helgen men oftast är man då ledig någon extra dag i veckan. Familjen har tidigare haft hjälp enligt beskrivningen ovan och de brukar sällan behöva hjälp på heltid när man slår ut det över en månad, vissa veckor är det mer arbete och andra mindre. Family managern har en fast heltidslön oavsett om man arbetar mindre, gentemot att man kan erbjuda den flexibilitet som krävs för tjänsten. Det är inte en jourtjänst och man förväntas inte alltid finnas tillgänglig för ändringar i sista minuten, men är flexibel att kunna göra ändringar med kort varsel vid få men mycket viktiga tillfällen, exempelvis stanna längre om föräldrarna är fast på ett försenat flyg, viktigt möte etc. Helgarbete ingår i tjänsten, med viss flexibilitet i att detta kan schemaläggas enligt överenskommelse och ett visst mån av ge och ta finns kring när family managern önskar ledighet. 

Lönen för tjänsten kommer bero på kandidatens erfarenhet och utbildning inom ovanstående områden men kommer ligga mellan ca 32.000 och 42.000 sek/månad. Semester förläggs ofta under sommarmånaderna då familjen är bortrest samt kring skollov och högtider. 

Körkort är ett krav för tjänsten. 

Family Managern kan prata svenska, engelska, spanska eller italienska med dottern i sitt arbete. Spanska är ett krav för tjänsten och nannyn behöver kunna prata svenska eller engelska för att kunna kommunicera med hantverkare, utförare av andra tjänster etc.

Tillträde av tjänsten är flexibelt, tjänsten kan börja omedelbart men familjen har möjlighet att vänta ett par månader på rätt kandidat.

Klicka här för att maila oss din ansökan för denna tjänst

Glöm inte att skriva referens-id på den tjänst du söker i mailet.

  Gå tillbaka till föregående sida